Nieuws

Fjord Line nieuwe sponsor WK-Wielrennen 2017

De wereldkampioenschappen wielrennen op de weg worden dit jaar van 17 tot en met 24 september gehouden in het Noorse Bergen. Er staan twaalf evenementen op het programma op een behoorlijk heuvelachtig parcours. De Noorse ferryrederij Fjord Line is officiële sponsor geworden van het wielerfestijn.

Fjord Line zal naast een financiële inbreng tevens het transport van Frans hekwerk voor haar rekening nemen. Maar liefst 45 kilometer aan hekken zal van het vaste land van Europa naar Bergen worden vervoerd, waarbij de moderne ferryrederij het laatste deel van het transport zal regelen: van het Deense Hirstshals naar het Noorse Bergen.

Ook zal Fjord Line de HSC Fjord Cat naar Bergen sturen om deel te nemen aan de festiviteiten. Fjord Cat is een supersnelle catamaran met een topsnelheid van 38 knopen (circa 70 km/h) en is daarmee de snelste verbinding tussen het Europese vasteland en Noorwegen. De catamaran zal tijdens de kampioenschappen aanleggen langs de Festningskaien en gebruikt worden in de zogenaamde Fan-zone, waar bezoekers gastvrij zullen worden ontvangen en onderhouden.

“Het WK Wielrennen is een van de grootste sportevenementen ter wereld. Toen bekend werd dat deze naar Bergen zouden komen, een van de havens waarop Fjord Line vaart, wilden we hier natuurlijk onderdeel van uitmaken”, zegt Director of Sales Kristian Valaker van Fjord Line.